O čom je v skutočnosti referendum?

10. januára 2023, luna5, Nezaradené

Určite nie o Ficovi , akokoľvek nás tým strašia. Je o tom, či sa už konečne Slováci prebudili  alebo dajú so sebou naďalej  manipulovať a len ticho šomrú doma alebo v krčme pri  poháriku pálenky. Ak bude úspešné, poslanci  budú pod tlakom , neodvážia sa ísť proti národu. Ak nebude úspešné, koalícia to bude brať ako signál, že národ je stále dosť slabý ,  a tak si  s ním zase môže robiť hókusy – pokusy. A povedzme si, že zaslúžene. Referendum  bude teda vypovedať o Slovákoch .Či dokážu  akceptovať čokoľvek. .Referendum  nie je  o rozhodnutí o predčasných voľbách. Hlasovať sa má len o tom, či sa zmenou Ústavy SR umožní rozhodovanie o prípadných predčasných voľbách. Alebo nie.

Nielen na Slovensku , ale aj v iných štátoch v dobe globalizácie prestáva fungovať  zastupiteľská demokracia. Politici  nezastupujú národné záujmy ,ale idú proti nim. Práve preto je dôležité ukázať , že existuje možnosť odvolať volených zástupcov. Ak  neslúžia svojmu národu , ale ho naopak ešte ožobračujú.  

U nás sa to začalo zvrhávať v čase covidu, keď sa ľudia začali báť , siahli nám na  základné práva a slobody.

Takže žiadne medzi neexistuje. Ten, kto pôjde  na referendum a zaškrtne áno , jasne hovorí, že má dosť tohto  chaosu, marazmu  a že chce zmenu. Všetci ostatní  nech to zaobaľujú do akýchkoľvek vznešených a pekných slovíčok, sú tí,  ktorým tento nedemokratický  režim  v podstate vyhovuje.