Ak chcete radu ako rýchlo zomrieť, stlačte trojku.

18. decembra 2022, luna5, Nezaradené

Nie, nejde o kanadský žartík, ide o kanadskú realitu. Toto sa ozývalo z linky pomoci, kam volali aj ľudia so samovražednými sklonmi.  O eutanáziu v Kanade môžete požiadať aj vtedy, ak trpíte depresiou.  

Kanadský módny reťazec La Maison Simons tento rok zverejnil krátke video s názvom Všetko je krása , ktoré je   reklamou na eutanáziu. Video vyvolalo zdesenie. Stará pravda, že cesta do pekla je dlaždená dobrými úmyslami, na Kanadu pasuje  v plnej miere. Pôvodný úmysel bol  zvoliť si eutanáziu ako krajné riešenie  pre pár nevyliečiteľne chorých, ktorí majú veľké bolesti. No celé sa to vymklo spod kontroly. Už zhruba  30-tisíc Kanaďanov takýmto spôsobom zomrelo .Mnoho z  nich si zvolilo eutanáziu  preto, že nevideli východisko zo svojej  situácie.  Napríklad žena, ktorá mala chronické alergie na chemické čistiace prostriedky, cigaretový dym.Pacient  s mozgovou chorobou, ktorému,bolo naznačené, že jeho pobyt  v nemocnici je veľmi drahý  a teda či neuvažuje o eutanázii. Pacienti  s depresiami,  ktoré sa predsa dajú liečiť. Paraolympionička  Christine Gauthierová žiadala sociálnych pracovníkov o inštaláciu schodiskovej sedačky do svojho domu, aby sa dostala na druhé poschodie. Namiesto toho jej ponúkli  zaradenie do programu eutanázie.Vojenský veterán s posttraumatickou stresovou poruchou, ktorý sa chcel liečiť, no zamestnanec ministerstva starostlivosti  sa ho opýtal,  či neuvažuje o eutanázii.
 Peniaze hľadaj na prvom mieste , takže je jasné, že  z finančného hľadiska  sa štátu viac oplatí eutanázia ako drahá liečba.   

  U nás ešte tak ďaleko nie sme. Ale nič nemožno do budúcna vylúčiť… Preto ďakujme tomu hore, že sme krajinou s pomerne silnými konzervatívnymi koreňmi. Aspoň v tomto smere nás tie korene zatiaľ chránia . Môj  osobný názor je , že ak človek trpí na nevyliečiteľnú chorobu ,má veľké bolesti , jeho ďalší život je nedôstojný  a želá si smrť, malo by mu to byť umožnené. Aj zvieratám človek pomáha, prečo teda nie ľudskému druhu?  Avšak stále musíme mať pred sebou ako memento  napríklad aj obraz Kanady.