Predvianočný čas. Pápežova výzva a bitka v ukrajinskom kostole.

14. decembra 2022, luna5, Nezaradené

Pápež František ako správny pápež už dlho vyzýva k mieru, no jeho slová si rôzni vysvetľujú rôzne, skrátka otočia si ich, ako im pasujú.  V týchto dňoch pápež dokonca vyzval veriacich, aby sa na Vianoce  uskromnili a namiesto kúpy darčekov pre blízkych radšej poslali peniaze na Ukrajinu , ktorá to potrebuje. Pekná to myšlienka, no krajšia by bola, keby  katolícka cirkev, ktorá je nesmierne bohatá, išla ako prvá príkladom  a poslala najväčší diel trpiacim spolusestrám a spolubratom,  

A čo nové na Ukrajine? V ukrajinskom pravoslávnom kostole  sa strhla bitka, nacionalisti nútili veriacich spievať hymnu. Do kostola vtrhli aktivisti  a nútili veriacich , aby namiesto modlitieb spievali ukrajinskú hymnu.  Jednu staršiu ženu to rozhorčilo a aktivistom v ukrajinčine pripomenula, že kostol bol stvorený na modlitby, nie na hymny.

„V Moskovskom patriarcháte neučili hymnu Ukrajiny… Spievajte hymnu Ukrajiny!“ kričal jeden z aktivistov.

Veriacich zároveň vyháňali do Ruska. Vykrikovali slogany ako „Kufor, stanica, Rusko!“

Ukrajinská bezpečnostná služba a ďalšie silové zložky už dlhšie podnikajú po celej krajine razie v chrámoch a kláštoroch pravoslávnej cirkvi, ktorá sa donedávna plne podriaďovala moskovskému patriarchátu.

Hmm, aktivisti sú pomerne nebezpeční ľudia, lebo sú až priveľmi aktívni. Na Ukrajine nútia ľudí spievať, inde vyvesiť nejakú vlajku , potom našich potomkov hádam čaká návrh dať sa preoperovať. Veď mužov a žien je na svete až príliš veľa.