Založ si blog

V každej dobe upaľujú čarodejnice. Kto ich upaľuje dnes?

Dnešná doba je charakteristická aj vojnou ideológií. Každá doba má tendenciu popierať ideologicky tú  predchádzajúcu (niekto by to nazval karmou, odplatou za  príkoria z minulej doby ) .Antiku vystriedal temný  stredovek, ten zase  humanizmus a renesancia. Naša doba je dobou liberalizmu, progresivizmu.  Je  reakciou  na isté prekročenie hraníc príliš radikálneho  konzervativizmu.  Fanatici upaľovali v stredoveku,  nepochybne by tak urobili i dnes , ak by mohli. Ľudia sa vo svojej podstate nemenia. Na fanatikov neplatí logika.  Dnes  má väčšie slovo ten,  kto má tzv. správne názory, nie ten,  čo niečo vie. Dnes sa nešikanuje za názory  protisocialistické, ale za protigenderové  alebo údajne rasistické. Najviac špiny vychrlia tí,  čo sa hrajú na demokratov  Ak máte iný názor,  onálepkujú vás. To, že aktivisti idú s módnou vlnou ,plávajú s prúdom,  značí, že títo ľudia majú svoje  problémy, či si to priznajú, alebo nie. Skutočným demokratom je sebavedomý človek, ktorý nemusí nikoho ponižovať ani ovládať. .Náš problém pred rokom 1989 sa volal komunistická strana,  dnešný sa volá  Progresívne Slovensko: Je to ten typ strany, ktorá  bude v mene demokracie obmedzovať občianske slobody a bude na to ešte  hrdá.Cenzúra, kontrola médií , snaha vymazať iný názor. Spasitelia, ktorí neznesú skutočnú polemiku, fanatici.  

Otvorená  demokratická spoločnosť(tzv. západná)  sa presne v súlade s tým , čo píšem na začiatku , začala pred časom vyčerpávať , otvorenosť nahradila globalizácia, demokraciu totalita, ktorej prejavmi sú snaha o prevýchovu  väčšinovej spoločnosti. Témami doby sa stali imigranti, LGBTI menšiny, ochrana klímy, boj proti nepriateľovi – Rusku. Progresívci  sú rovnako ako komunisti a fašisti presvedčení,  že majú patent na pravdu  a mali by byť  vládnucou triedou. Pozrite  len na Čaputovú, ako sa pasuje do úlohy kráľovnej. Odporcov vyhlasujú za dezolátov, odpad, konšpirátorov, nepriateľov ľudstva. Kto  nejde v jednom šíku s nimi, je potrestaný. Dôkazom sú vedci, učitelia, novinári v USA , Veľkej Británii či Nemecku, ktorí prišli o prácu, , lebo mali „nesprávne “ názory. Prichádza to aj na Slovensko, v názoroch na isté témy musia byť ľudia opatrní, aby nemali problémy.  Liberál  nie je to isté čo progresívec. Liberál si váži slobodu, progresívec ju potláča  a chce prevychovať. Médiá dnes slúžia prevažne progresívcom. Iste, aj dnes sa nájdu takí novinári,  ktorí si dobre robia svoju prácu.  Lebo novinár by mal predovšetkým  informovať  a“ nechať žiť“ , to znamená nechať ľudí vybrať si  , poskytnúť im rôznorodé  informácie, ale nenaznačovať, čo si majú myslieť. Nemanipulovať a neovplyvňovať. Dnes však- nielen na Slovensku- sa médiá  snažia vymasírovať nám  mozgy , podsúvať svoje videnie sveta, vychovávať nás a naznačujú, čo je správne a čo si  máme myslieť. Oni nám ponúkajú hotové riešenia a návody , ak s nimi nesúhlasíš, si dezolát a nepriateľ.  V nemenovaných novinách  po ukážke davu ľudí na Václavaku  si v redakcii  niektorí skoro odpľúvali  a niekto aj vyslovil vetu ,že je  mu z davu na zvracanie.  Dnešný svet  nie je  v skutočnosti riadený politikmi, ale diplomatmi, aktivistami, tajnými službami , hlavne však mimovládkami  (najčastejšie sa hovorí o Sorosovi  a slobodomurároch ).  Je to celkom jednoduchý systém.  Každé médium má majiteľa , ten má istý názor. Do tímu  si vyberá ľudí s podobným  názorom.  Ale médiá sú závislé hlavne od reklamy . Noviny bez inzercie  a reklamy neprežijú. No a sme doma-   stačí,  ak  takzvaný demokrat dáva mastné peniaze za reklamu a redakcia ak nechce stratiť sponzora  sa začína riadiť pravidlom Koho chleba ješ , toho pesničku budeš spievať.  Na strednej škole sme sa zabávali na básni Janka Kráľa ,v ktorej hovorí , že si minister zavolal pomocníkov – novinárov, ktorí za poplatky  mali národ ohlupovať. Ani sme tomu nechceli veriť  a hľa, básne   Janka  Kráľa sú nadčasové , aj teraz žijeme v dobe podobných pisálkov. Preto nasledujúce  voľby na Slovensku  budú zvlášť dôležité, ak sa nemáme stať obeťou totality .

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 310
Celková čítanosť: 1379546x
Priemerná čítanosť článkov: 4450x

Autor blogu

Kategórie