Založ si blog

O čom sa u nás nedočítate.

Vyberám zo správ takzvaného nového typu: 

 La Scala začne sezónu ruskou operou. Ukrajinci protestujú, budovu poliali farbou. Je to nehorázne, primitívne barbarstvo.  To máme za našu pomoc , myslia si mnohí Európania, ktorým sa pomaly začínajú otvárať oči.

 

Zuzana Čaputová  získala Cenu za demokraciu Madelaine Albrightovej. Albrightová je známa ako balkánska mäsiarka. Ako ministerka zahraničných vecí USA presadila vojenskú agresiu  voči Juhoslávii  a je spoluzodpovedná  za smrť tisícok žien a detí .Keď moderátorka TV Madelaine Albrightovej pripomenula, že v dôsledku sankcií USA voči Iraku zahynulo 500 tisíc detí, politička  sa vyjadrila, že „stalo to za to“!Madelaine Albrightová je  zločinec a  každý, kto takúto cenu prevezme, sa dopúšťa trestného činu schvaľovania  zločinov proti ľudskosti.

.

Okrem petície  ruských matiek, ktorá žiada stiahnutie ich synov z Ukrajiny, existuje aj na Ukrajine  petícia proti násilnému odvodu brancov, ktorú podpísalo už viac ako stotisíc ľudí. Ukrajina na rozdiel od civilizovaných európskych štátov ani v mierových časoch neumožňuje odopretie vojenskej služby. 

Štáty  ešte nikdy v dejinách neminuli toľko peňazí na armádu ako minulý rok. Predaj zbraní a vojenského materiálu za rok 2021 dosiahol 592 miliárd dolárov. Je jasné, kto  na tejto vojne zarába a prečo  vyjednávači zbrojárskych koncernov s verejnosťou- politici-  nechcú ukončenie konfliktu.

.

Britský denník Financial Times označil Zelenského za osobnosť roka , no to, že ho prirovnal k britskému premiérovi Winstonovi Churchillovi mnohých rozhorčilo. Kritici Zelenského označujú slovami klaun, šašo, narkoman.

 

Som skôr zodpovedný ako odvážny. Nerád by som sklamal ľudí,“ povedal Zelenskyj, no  opäť odmietol výzvy na rokovania s Ruskom. Pritom:

Ukrajine dochádzajú vojaci. Vo vrcholových orgánoch Kyjeva vládne silná politická panika.

Ľudí rozzúrilo, že manželka “herca” utiekla do Londýna a snaží sa Britov nahovoriť, aby sa stali “globálnymi sponzormi spravodlivosti”. Majdanom posadnutá časť verejnosti žiada, aby sa manželka ukrajinského prezidenta vrátila do Kyjeva a znášala spolu s ľudom jeho osud.

Tisíce Rusov ušlo do Spojených štátov  za vidinou slobody. Namiesto toho ale mnoho z nich  končí v detenčných centrách, ktoré popisujú ako peklo. Dozorcovia sa podľa nich správajú násilne  a pomoc právnikov je len ťažko dostupná.  Oľga  Nikitinová ušla z Ruska so svojím manželom, päť mesiacov  strávili v detenčnom zariadení, kde s ľuďmi  podľa ich slov  zaobchádzali  ako s odpadom.

  Americké impérium považuje Ukrajincov a Rusov za “laboratórne krysy” na testovanie zbraní.

Tomu sa hovorí genocída : Príslušníčka  územnej obrany ukrajinskej armády Oľga Lekunovová  sa po návrate z ruského zajatia objavila v živom televíznom vysielaní televízie NTA  a všetkým Rusom priala smrť. Doslova povedala: „Myslím si, že by mali všetci zomrieť, aj malé deti. Nemali by existovať.“ Moderátorka na jej slová odvetila: „Ostré, ale spravodlivé.“

Dodatok autorky blogu: Báť sa znamená pomaly zomierať.

Zničí minister Taraba slovenskú prírodu? Smrteľný útok na Národné parky už začal

25.04.2024

Tomáš Taraba bol pre mňa v časoch, keď nám vládli matovičovci a hegerovci zárukou zdravého rozumu a kvalitnej debaty v našich „objektívnych“ médiách. Neskôr som uvítala jeho zvolenie za ministra životného prostredia v súvislosti s pre mnohých neprijateľným Huliakom. Uznávam, že minister [...]

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 310
Celková čítanosť: 1379335x
Priemerná čítanosť článkov: 4449x

Autor blogu

Kategórie