Založ si blog

Jarek Nohavica- osobnosť dnešnej doby.

V minulosti to boli napríklad  Lasica , Satinský  či Kryl, teraz máme Nohavicu, ktorý spieva aj za nás.  Jarek zložil novú pieseň, ktorá pravdivo  zobrazuje  súčasnú politickú situáciu. Spieva o Česku ako o štáte, ktorý stratil vlastnú suverenitu a stal sa americkou kolóniou , ale jeho posolstvo je širšie.  Napríklad ako reagovalo  Poľsko, ktoré odvážne od začiatku konfliktu  všetkých burcuje ? V Poľsku vedeli, že ich zasiahla raketa z Ukrajiny , báli sa to však oznámiť , lebo čakali na reakciu Bidena, ktorý v tom čase spal.

   Počkáme, co řekne ,  tak sa volá nová pieseň Nohavicu.  Spieva, že :„Na Vianoce bude kapor alebo hus, počkáme, čo povie pán prezident USA. Urobíme koncert Landu alebo Klusa, počkáme, čo povie pán prezident USA.

Tá raketa bola Ukrajincov alebo Rusa, počkáme, čo povie pán prezident USA.

Prečo nám nefunguje horúca vládna linka, pán prezident USA spinká, spinká, spinká…“

Metaforicky by sa dalo povedať, že dnešná doba je tehotná šialenstvom. Pretože  svet neriadia rozumní ľudia. Niektorí politici strácajú súdnosť úplne ,iní si  už začínajú čo- to uvedomovať , ale ešte sa boja nahlas povedať, že cisár je nahý . A hlavne s tým čosi urobiť.

Lenže- mnohí z nich  sú v podstate už len bábkami , sú  v područí aktivistov, rôznych mimovládnych organizácii, slobodomurárov, ktorí  majú skutočnú moc  a riadia svet.

Máte strach? Tak čo urobíme? To, čo urobila Krystyna Janda vo vynikajúcom filme Výsluch – začala sa pred mučiteľmi smiať. Teda:- dnes som čítala v jednom časopise, že ak sa bojíte nejakého človeka alebo jeho funkcie , prestavte si ho . ako sedí na záchode a usilovne tlačí.

V chorej dobe holubice mieru nesú v zobáčikoch náboje a robia sa zbierky , ktoré prerážajú dno

24.04.2024

O tom, že mnohí ľudia stratili príčetnosť svedčí aj kresba z českého denníka Respekt, ktorý zverejnil na titulnej strane kresbu Petra Pavla s holubicami mieru, ktoré nesú v zobáčikoch náboje. Možnosti mierového riešenia konfliktu na Ukrajine síce vôbec nevyzerajú dobre, ale treba sa o ne pokúšať. Žiaľ, ani Slovensko napriek novej vláde nerobí všetko, [...]

Krvavý bača

20.04.2024

Začnem konštatovaním, že médiá nám odjakživa najradšej prezentujú odvrátenú tvár ľudstva, negativitu a utrpenie . To totiž ľudí priťahuje najviac. Dôvod je úplne jednoduchý- pri utrpení iných človek zabúda na to vlastné. Keď vidí smrť dieťaťa, povie si: ja som na tom ešte celkom dobre. No neustále prezentovanie násilia a negativity človeka časom otupí , [...]

Inžinier Huliak rozmýšľa, že sa stane vedcom

19.04.2024

Škandál na škandále. Ani neviem, kto to celé odštartoval. Iste, niektorí neprovokujú náročky. Napríklad taká Dolinková s predčasne narodeným bábätkom v nemocnici , ktorému vraj mohla spôsobiť zdravotné problémy, tá to určite nemyslela zle. Horšie už vyznievajú jej súčasné kroky. Hoci sa na funkciu ministerky zdravotníctva tešila, pilulka jej pravdepodobne [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

luna5

Len ďalšia Blog - Pravda stránka Kto dáva mojim perám úsmev, dáva môjmu srdcu život.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 309
Celková čítanosť: 1378232x
Priemerná čítanosť článkov: 4460x

Autor blogu

Kategórie