Ľudstvo sa posúva stále viac „dopredu“. Onedlho možno už Sulíka ani Matoviča riešiť nebudeme.

12. novembra 2022, luna5, Nezaradené

Spolu s rozvojom techniky, informačných technológií  , zbraní hromadného ničenia či  nových zaručene úspešne vyskúšaných liekov sa doba vyvíja aj v iných smeroch.    Kým na  Slovensku  riešime momentálne  tak nezaujímavé  problémy,  ako že vrcholoví politici či dokonca predsedovia strán sa navzájom urážajú a nazývajú  svojich kolegov  Tepšami, zrúdami, cholerou či rakovinou,  zvyšok sveta  žije oveľa radostnejšími udalosťami. Napríklad v Amerike  19 ročná Brian Nguyenová , prvý biologický muž,  sa stala prvou transrodovou víťazkou súťaže krásy Miss Greater Derry, získala titul Miss America. No nie je to úžasné, priatelia?

Pravda, ani v tak demokratickej krajine ako  sú Spojené štáty , sa to nezaobišlo  bez zmätkov a rozporuplných názorov. Ale nejako začať treba. Napríklad americký súd  oznámil, že spoločnosť Miss Spojených štátov amerických LLC nemôže byť nútená zahrnúť do súťaže transrodové ženy, pretože by to bránilo organizácii vyjadrovať “ideálnu víziu amerického ženstva”. Feministky (Sophie Walkerová)  argumentovali takto: „Ženy: musíte byť štíhle, mať dobré prsia, pekné nohy, krásnu tvár a príjemnú osobnosť. Za splnenie podmienok vám môžeme dokonca poskytnúť štipendium. Pokiaľ nie ste Brian. Potom môžete byť akoukoľvek ženou, akou chcete“.

Nezúfajme, aj u nás možno onedlho budeme žiť podobnými zaujímavými udalosťami. Len sa musí  po voľbách dostať k moci  tá správna strana.

P.S: A potom už ozaj  nebudeme  riešiť žiadnych  Sulíkov či Matovičov. Budeme sa zaujímať o dôstojnejšie veci , napríklad , že každý človek má krásu. A kto to teda povedal, že sa raz stretneme všetci v jednej posteli?  Teraz fakt neviem, ale múdry vizionár to bol.