SLOVÁCI NIKDY NEBOLI, NIE SÚ A ANI NIKDY NEBUDÚ NÁRODOM EXTRÉMISTOV, HOMOFÓBOV A RASISTOV

17. októbra 2022, luna5, Nezaradené

Vybrané z jedného statusu na sociálnej sieti. Čo vy na to? Ja s tým súhlasím:

Musím sa ohradiť  voči súčasným snahám, predovšetkým tzv. liberálneho spektra, voči prezidentke republiky, ale aj všetkým, ktorí sa snažia toto nešťastie využiť na navodenie dojmu, že Slovensko, Slováci, sú národ extrémistov, národ nenávidiaci iných pre jeho inakosť, sexuálnu orientáciu, rasu či národnosť. Takýmto spôsobom len obrazu Slovenska a vôbec Slovensku škodia.

Nie je to pravda. Nemáme to v génoch, je nám to historicky cudzie. Nie Slováci sú ideologickými tvorcami otrokárstva, gilotíny, rasizmu, nacizmu, fašizmu, holokaustu, dvoch svetových vojen, Hirošimy a Nagasaki. A donedávna nám bolo celkom cudzie strieľanie v školách, synagógach, ktoré, ako akýsi zvrátený „vzor“, k nám tiež odkiaľsi prichádza. Bolo síce krátke obdobie, keď nám zvrátená ideológia rasizmu, fašizmu bola vtedajšími vyspelými mocnosťami západného sveta vnútená. Za krátky čas sme sa v SNP s týmto, s prepáčením, západoeurópskym svinstvom, dokázali vysporiadať.

Vzhľadom na konanie človeka, o ktorom ani nevieme, či bol trestne zodpovedný alebo duševne chorý, pretože zdravý a trestne zodpovedný jedinec asi takto konať nemôže, nemôžeme demonštratívnym spôsobom ukazovať svetu, že Slovensko má nádych akéhosi extrémistického štátu. Ba práve naopak, musíme tvrdiť, a to objektívne a pravdivo, že ide skutočne o ojedinelý jav pomäteného človeka, ktorého konanie nemá s povahou a myslením občanov Slovenska nič spoločné.