Všetko zakázané láka

14. augusta 2022, luna5, Nezaradené

Všade na svete žijú ľudia so zdravým rozumom a potom takí, ktorým to nedopaľuje. Dôležité je, ktorá skupina prevyšuje  medzi tými, čo krajinu spravujú. Iné krajiny nás teraz nemusia zaujímať, ale na  Slovensku je to dnes v tomto smere  jasné. Začalo to covidovým šialenstvom a predovšetkým cirkusom okolo očkovania.  Dobre, dali sme sa  vtiahnuť do hry mocných, veď celý svet bol v šoku.  Mocní sveta však zabudli,  že donucovanie nerobí nikdy dobrotu, len v ľuďoch vzbudí  odpor. Vládna moc na Slovensku  v strachu reagovala umlčovaním kritikov, represiami ,neumožnili  diskusiu medzi odborníkmi z dvoch opačných pólov. A tak si ľudia začali hľadať  všelijaké často skutočne  pochybné informácie na internete.  Podobne je to teraz  aj s Ukrajinou, namiesto  toho, aby nás nechali vybrať si a rozhodnúť sa slobodne,  aby  sa uverejňovali  správy rôzneho typu ,pohľad z oboch strán, rozhodli sa médiá ovládané finančnými skupinami a poplatné vládnej moci    zverejniť, čo uznajú za vhodné  .Namiesto serióznych správ nás kŕmia  nezmyslami, ako je ten, že Rusi sami ostreľujú  jadrovú elektráreň na území, ktoré už dávno ovládajú. 

A tak zase musíme  uspokojovať svoju túžbu po pravde  hľadaním alternatívnych zdrojov  a čoraz viac  v nás rastie hnev a ak to bude ešte dlhšie pokračovať, para raz vyfučí von.  

Zdôrazňujem opäť, že vojna je zlo a nemala sa začať. Ale že poniektorí sa nenecháme kŕmiť  umelou stravou , ale  rozmýšľame po svojom, snažíme sa vidieť veci pestrofarebne a nielen z jedného uhla resp. čierno- bielo , že rozmýšľame o príčinách a možných dôsledkoch  z nadhľadu a nepozeráme sa na konflikt očami zakrvavenými od hnevu, na tom nie je nič zlé, práve naopak.  Žili sme si tu na Slovensku celé desaťročia v relatívnom pokoji, však napokon,  je to aj o mentalite. Slováci sú závistliví ,ale aj skromní, pracovití. Možno aj ľahko ovplyvniteľní. Alebo už chceme mať len jednoducho pokoj svätý. Predtým tu bola normalizácia, teraz amerikanizácia a europeizácia. No sme  ticho, lebo potrebujeme prežiť. A práve snahu ľudí  o prežitie využívali vládnuce triedy od nepamäti vekov. Zavalili tých dole prácou,  a tí dreli  a dreli, platili dane, živorili … nestačili popri ťažkom živote myslieť a ak aj mysleli, nemali dosť síl vzoprieť sa. Len keď už bolo veľmi zle, postavili sa na odpor, ako to urobil napríklad  klasik Spartakus. Aj dnes by sme veru  potrebovali takého  rozumného  Spartakusa.